... ...
Hírek
Kör­be­ka­me­rázta magát a szál­lo­dá­ban a Las Vegas-i tö­meg­gyil­kos

Va­ló­sá­gos cy­ber­bun­ke­ré­ben za­var­ta­la­nul ké­szül­he­tett a mé­szár­lásra. A hi­deg­fejű gyil­kos tette előtt ha­tal­mas össze­get utalt át a egy Fülöp-szi­ge­teki bank­szám­lára.

Joseph Lombardo, Clark megye seriffje sajtóértekezleten jelentette be, hogy a tömeggyilkos Stephen Paddock a szállodai szobájában és a folyosón is kamerákat helyezett el. A rendőrség feltételezése szerint a 64 éves férfi azt figyelhette, hogy közelít-e valaki a szobájához.

A Daily Mail című lap cikkében megjelent fotók bemutatják a tettes szállodai szobáját, a képeken egy halott férfi, feltehetően az elkövető Stephen Paddock lába látszik, valamint a szobában szanaszét heverő fegyverek.

Kedden nyilvánosságra hoztak néhány videofelvételt, amelyből kiderül, hogy Paddock a sorozatokat 9-11 perc alatt adta le.

A nyomozók összesen 47 tűzfegyvert találtak három, általuk átfésült helyszínen – Paddock hotelszobájában, Mesquite városi otthonában és egy másik, hozzá köthető renói ingatlan területén – közölte Jill Snyder, az Egyesült Államok Alkohol-, Dohány-, Lőfegyver- és Robbanóanyag-ügyi Irodájának (ATF) különleges ügynöke.

A rendőrök egyelőre sötétben tapogatódznak a tettes indítékát illetően. Lombardo seriff újságíróknak hangsúlyozta: gondosan kitervelt akcióról volt szó, erre utalnak a szállodában talált lőfegyverek típusai és a rengeteg lőszer is. ” Nagyon részletesen eltervezte, és biztos vagyok abban is, hogy minden körülménnyel számolt” – fogalmazott a seriff.

Szintén rendőrségi források hozták nyilvánosságra, hogy Stephen Paddock a tette elkövetése előtti héten százezer dollárt utalt át a Fülöp-szigetekre, ám azt egyelőre nem tudni, hogy az átutalás pontosan mikor történt és ki volt a címzettje. Az FBI a Fülöp-szigeteki hatóságokkal együttműködve dolgozik a részletek felderítésén.

Ripost nyomán

loading...

Kövess minket a Facebookon!